ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ"                   ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ( VAGONETTO )
Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θεαματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό  χώρο ! Γνώρισαν την ιστορία εκμετάλλευσης του βωξίτη , ενός τόσου σημαντικού μεταλλεύματος για την περιοχή μας και την χώρα μας. Η περιήγηση ξεκίνησε βιωματικά από το παλιό μεταλλείο , συνεχίστηκε στον εκθεσιακό χώρο με αναπαραστάσεις και μακέτες  και ολοκληρώθηκες με τη διαδραστική επίσκεψη στις αίθουσες ψηφιακής τεχνολογίας, που εντυπωσίασαν τα παιδιά και απέκτησαν μια μοναδική εμπειρία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ»
Ενόψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου , οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το «Χάνι της Γραβιάς».  Το χάνι, ένας σταθμός για κάθε οδοιπόρο – αγωγιάτη , έγινε γνωστό ως «Χάνι της Γραβιάς» γιατί εκεί κλείστηκε  ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τους άλλους καπεταναίους στις 8 Μαΐου 1821 και έδωσαν μάχη με τον στρατό του Ομέρ Βρυώνη κόβοντας τον δρόμο του προς την Πελοπόννησο. Οι μαθητές παρακολούθησαν την προβολή της μάχης μέσα στο χώρο του στάβλου μέσω εικονικής πραγματικότητας και επισκέφτηκαν τα μουσείο

Σχόλια